Pogosto postavljena vprašanjaPOSTAVITEV AIR MAX ODSTRANJEVALCA VLAGE

Kateri Air Max Odstranjevalec vlage naj izberem?

Najprimernejši Air Max Odstranjevalec vlage je odvisen od vaših specifičnih zahtev. Uporabite naš iskalnik proizvodov, ki vam bo v pomoč pri izbiri. 

Koliko Air Max Odstranjevalcev vlage naj uporabim?

Air Max Odstranjevalec vlage Ambiance 100 gr lahko pokrije prostor do 10 m3.

Air Max Odstranjevalec vlage 450 gr lahko pokrije prostor do 30 m3.

Air Max Odstranjevalec vlage Ambiance 500 gr lahko pokrije prostor do 40 m3.

Air Max Odstranjevalec vlage 1 kg lahko pokrije prostor do 60 m3.

Priporočamo torej, da preračunate prostornino prostora (dolžina x širina x višina) in s tem ugotovite koliko Air Max Odstranjevalcev vlage boste potrebovali.

 

Kam je najbolje postaviti Air Max Odstranjevalec vlage?

Air Max odstranjevalec vlage postavite na mesto, kjer je problem kondenzacije največji, to je navadno hladnejši del prostora, kjer je kondenzacija dobro vidna. Vedno se prepričajte, da je Air Max Odstranjevalec vlage postavljen na stabilno podlago, tako, da se ne more prevrniti in se tekočina ne bo razlila iz posode. Ali bo Odstranjevalec vlage na vidnem mestu? Če je tako, potem izberite Air Max Odstranjevalec vlage Ambiance, saj ima privlačno obliko.

Ali lahko uporabljam Air Max Odstranjevalec vlage tudi v zelo vlažnih prostorih, kot na primer v kopalnici?

Da, čeprav se Air Max odstranjevalec vlage zaradi velikega nihanja vlage prej izrabi kot bi v normalnih razmerah.

Zračenje je pomembno, če pa to ni mogoče, ker v kopalnici ni okna, bo Air Max odstranjevalec vlage zelo pripomogel k boljši vlažnosti zraka.

Poskrbite, da bo okrog Air Max odstranjevalca vlage dovolj kroženja zraka in ne postavljajte ga blizu radiatorja.

Ali lahko postavim Air Max odstranjevalec vlage v otroško sobo?

Da, Air Max odstranjevalec vlage se lahko uporablja v otroški sobi. Granule v Air Max Odstranjevalcu vlage niso strupene ter ne spuščajo plinov ali hlapov.

Seveda je treba postaviti Air Max odstranjevalec vlage na mesto izven dosega otrok, saj so granulat, tableta in tekočina nevarni, če se jih zaužije ali če pridejo v stik z očmi ali kožo.

Ali lahko postavim Air Max odstranjevalec vlage na ali k radiatorju?

To ni priporočljivo. Če ne drugega, se plastika posode lahko začne topiti. Poleg tega lahko začne tekočina hlapeti in se tako spet vrne v zrak. Vlažilci zraka delujejo na takšen podoben način, saj se jih postavi poleg radiatorja, da oddajajo v zrak vlago.

Prodajalec počitniške prikolice je odsvetoval uporabo Air Max odstranjevalec vlage v zimskem času – pravi, da privlači še več vlage. Je to res?

Ne, to ne velja za Air Max odstranjevalca vlage, saj ne povleče vlage od zunaj. Air Max odstranjevalec vlage je odličen inštrument, ki zavaruje vašo počitniško prikolico v zimskem času pred odvečno vlago. Za najboljši rezultat je potrebno upoštevati sledeče:

  • Če je mogoče, postavite počitniško prikolico na pokrit, rahlo ogrevan prostor s trdnimi tlemi. Prostor mora biti tudi primerno zračen. Pomembno je, da vlažnost zraka stalno malo niha. To je pomembno predvsem pri prostorih podobnim rastlinjakom.
  • V pokritih prostorih mora ostati strešno okno prikolice rahlo odprto. Prepričajte se, da žuželke ne morejo noter. Ostala okna pustite zaprta.
  • Pustite vrata, vrata od omare in pokrove v prikolici odprte ter postavite vzmetnice in blazine tako, da je zagotovljeno stalno kroženje zraka. Če je v teh prostorih navadno vlažno, odnesite blazine, vzmetnice in zavese domov.
  • Očistite hladilnik in pustite vratca odprta.
  • Vedno postavite Air Max odstranjevalec vlage na stabilno podlago in po možnosti v plastično posodo, ki bi lahko zadržala tekočino v primeru razlitja.
  • Preglejte in izpraznite Air Max odstranjevalec vlage vsak mesec.
  • Nikoli ne postavite Air Max odstranjevalca vlage v kovinsko (aluminijasto) korito, saj ga lahko granulat v Air Max odstranjevalcu vlage in tekočina poškodujeta.

Navodila na pakiranju opozarjajo, da tekočina ne sme priti v stik z usnjem in kovino. Zakaj je temu tako?

Air Max odstranjevalec vlage je narejen na osnovi soli. Kovina začne rjaveti, če je daljši čas v stiku s tekočino. Usnje se ob stiku s tekočino raztegne, nato pa postane trdo ter celo zgubano in razbarvano.

Ali lahko naredim še kaj drugega, da se rešim neprijetnih vonjev?

Neprijetne vonje povzroča vlaga, zato moramo najprej zmanjšati odstotek vlage npr. z Air Max odstranjevalcem vlage. Lahko uporabite tudi polnilo z vonjem. Tako bo prostor od prvega dneva odišavljen. Na voljo so različni vonji.

Ali lahko uporabljam Air Max odstranjevalec vlage v avtu?

Seveda. Čeprav je večja možnost, da se bo prevrnil in razlil v premikajočem se avtu. 

UPORABA AIR MAX ODSTRANJEVALCA VLAGE

Kako priklopim in odklopim Air Max odstranjevalec vlage?

Air Max odstranjevalca vlage se ne priklopi in odklopi. Takoj, ko vlažnost zraka naraste nad 50%, začne Air Max odstranjevalec vlage delovati. Delovanje bo vidno po določenem času, ko se bo v posodi začela nabirati tekočina. Kaj se zgodi, ko vlažnost zraka pade pod 50%? Air Max odstranjevalec vlage preneha delovati in se sam prestavi v »stop« pozicijo.

Ali obstaja možnost, da po namestitvi Air Max odstranjevalca vlage zrak postane presuh?

Ne, Air Max odstranjevalec vlage neha delovati takoj, ko vlažnost zraka pade pod 50%. Zato vam ni treba skrbeti, da bo zrak postal presuh.

Ali bo zrak postal presuh, če naenkrat uporabljam več Air Max odstranjevalcev vlage?

Ne, v bistvu je dobra ideja hkrati namestiti več kot en Air Max odstranjevalec vlage v velikih prostorih, saj bi bil eden premalo. Idealna stopnja vlažnosti zraka bo tako hitreje dosežena. Uporaba več Air Max odstranjevalcev vlage ne bo izsušila zraka, saj prenehajo delovati takoj, ko vlažnost zraka pade pod 50%.

Kako dolgo deluje Air Max odstranjevalec vlage?

Povprečno deluje od 2 do 3 mesece. Natančen rok trajanja je odvisen od stopnje vlažnost zraka in temperature zraka. Bolj kot je zrak vlažen, prej se Air Max odstranjevalec vlage izrabi.

Po tednu dni v posodi še vedno ni tekočine. Ali Air Max odstranjevalec vlage pravilno deluje?

Air Max odstranjevalec vlage deluje pravilno. Da v posodi ni tekočine, je lahko posledica treh situacij:

1. Air Max odstranjevalec vlage začne delovati šele, ko vlažnost zraka preseže 50%. Če je vlažnost zraka nižja, ostane Air Max odstranjevalec vlage v pripravljenosti.

2. Vsa zbrana vlaga ne pade takoj v posodo. Na začetku se vlaga popolnoma vpije v granulat, zato ni tekočine v posodi. Tekočina se začne nabirati v posodi šele, ko je granulat ali tableta nasičena z vlago. To je odvisno od stopnje vlažnosti in to lahko traja tudi do tri mesece.

3. Air Max odstranjevalec vlage deluje počasneje pri nižjih temperaturah. Zato včasih traja več časa, da se začne v posodi nabirati tekočina, še posebej v zimskem času.

Ganulat je bil lep in bele barve, zdaj pa je rjav in siv. Ali je kaj narobe?

Ne, sprememba barve je normalna in je posledica vpijanja vlage in prahu iz zraka.

Posoda je skoraj polna, toda granulat ali tableta ni še porabljena. Kaj naj naredim?

Pri zelo visoki stopnji vlažnosti zraka se zgodi, da Air Max odstranjevalec vlage vpije veliko količino vlage, granulat oz. tableta pa se ne izrabita. V tem primeru je treba odstraniti tekočino, ki se je nabrala v posodi, polnilo pa se pusti. Ko je polnilo enkrat porabljeno, se zamenja in istočasno tudi odstrani nabrano tekočino.

Odprtine na rešetki posode so polne granulata in kristalizirane tekočine. Ali je to normalno in kaj naj naredim?

To je dokaj normalno in se zgodi, ko pade stopnja vlažnosti zraka. Navadno je to posledica padca temperature ali vlažnosti zraka. V tem primeru splaknite rešetke s toplo vodo, da se kristali stopijo.

Granulati v Air Max odstranjevalcu vlage so se sprijeli, toda v posodi še vedno ni tekočine. Ali Air Max odstranjevalec vlage pravilno deluje?

To je dokaj normalno in se zgodi, ko pade stopnja vlažnosti zraka. Navadno je to posledica padca temperature ali vlažnosti zraka. V tem primeru splaknite rešetke s toplo vodo, da se kristali stopijo.

Zakaj se je granulat/ tableta v Air Max odstranjevalcu vlage porabila prej kot v 2 do 3 mesecih (kot je napisano na embalaži)?

Višja kot je stopnja vlažnosti, hitreje deluje Air Max odstranjevalec vlage in se tudi porabi. Air Max odstranjevalec vlage se še posebej hitro porabi ob prvi uporabi, saj pospešeno deluje, da uravna stopnjo vlažnosti zraka. Ko je stopnja dosežena, Air Max odstranjevalec vlage deluje normalno in je čas porabe 2 do 3 mesece.

PONOVNO POLNJENJE AIR MAX ODSTRANJEVALCA VLAGE

Kdaj naj zamenjam polnilo v Air Max odstranjevalcu vlage?

Polnilo je potrebno zamenjati, ko se granulat/ tableta popolnoma stopi in porabi. Običajno je to po 2 do 3 mesecih.

Kaj naj storim s tekočino, ki se je nabrala v posodi?

Najboljše je, da tekočino zlijete v wc školjko ali keramični umivalnik. Po tem je potrebno školjko ali umivalnik dobro izprati z vodo, saj tekočina lahko poškoduje kovine. Vedno je treba pazljivo ravnati s tekočino! Razlita tekočina lahko poškoduje površine, ostanke pa je težko odstraniti.

Ko sem namestil Air Max odstranjevalec vlage, je nekaj zrnc granulata padlo v posodo. Ali so zdaj neuporabne?

Ne, dokler so zrnca v posodi, opravljajo svoje delo. Torej so še vedno uporabna.

MADEŽI

Kako naj odstranim madeže s trdnih materialov?

Takoj odstranite madeže na trdnih materialih z gobico in obilo vode. Ponovite, dokler ni madež popolnoma odstranjen.

Kako naj odstranim madeže s tekstila?

Madeže na tekstilu (tapete, oblazinjeno pohištvo) se lahko odstrani z natrijevim sulfatom. Lahko ga kupite v trgovini z železnino ali v lekarni*. Naredite 5% raztopino z vodo (50g/l) in nanesite na madež. Pustite delovati cca. 30 minut. Nato posušite s pomočjo sušilca za lase ali električnega grelca. Odstranite nastal prah s pomočjo sesalnika. Ponovite postopek v kolikor je to potrebno.

*natrijev sulfat je na voljo tudi preko Air Max informacijskega centra

VARNOST

Nekaj granul ali tekočine je prišlo v stik z očesom. Kaj naj naredim?

Takoj izperite z obilo vode in poiščite zdravniško pomoč.

Moj otrok je pogoltnil granule/ tekočino Air Max Odstranjevalca vlage. Kaj naj naredim?

Takoj odstranite možne ostanke granul iz ust. V primeru zaužitja, naj otrok takoj spije dva do tri kozarce vode, da se tekočina razredči ter poiščite zdravniško pomoč.

Kateri so najpomembnejši koraki prve pomoči?

Po vdihavanju: zagotovite dotok svežega zraku in poiščite zdravniško pomoč v kolikor oseba kaže znake zastrupitve.

Po stiku s kožo: temeljito operite roke.

Po stiku z očmi: obilno izpirajte oči s tekočo vodo nekaj minut. Poiščite zdravniško pomoč, če bolečina ne preneha.

Po zaužitju: ne silite k bruhanju – takoj poiščite zdravniško pomoč. 

Ali je Air Max Odstranjevalec vlage nevaren rastlinam, živalih ali živilom?

Air Max Odstranjevalec vlage načeloma ni nevaren, razen v primeru direktnega stika z granulatom ali zbrano tekočino. Med uporabo se ne sproščajo plini ali hlapi. Priporočeno je postaviti Air Max Odstranjevalec vlage izven dosega otrok in domačih živali, ne sme se jesti ali piti med ravnanjem s posodo, praznjenjem ali polnjenjem. Vedno dobro operite roke po ravnanju s posodo, granulami ali tekočino.

Ali je Air Max Odstranjevalec vlage strupen?

Air Max Odstranjevalec vlage je primeren za domačo uporabo in se ga lahko vsakodnevno uporablja v hiši, tako v omari kot v spalnici. Granulat in tablete Air Max Odstranjevalca vlage vsebujejo kalcijev klorid, higroskopsko vrsto soli. Čeprav je lahko dražilna za oči, ni ravno strupena. Priporočljivo se je izogibati kontaktu z očmi in kožo ter temeljito umiti roke po vsakem ravnanju z izdelkom.

Izogibajte se vdihavanju prašnih delcev iz polnila. Vedno shranjujte Air Max Odstranjevalec vlage in polnila izven dosega otrok in domačih živali. Enako velja za vsa druga čistilna sredstva. 

PRODAJA

Kje lahko kupim Air Max odstranjevalec vlage in polnila?

Air Max Odstranjevalec vlage in polnila lahko kupite v naredi-sam trgovinah (Bauhaus, Obi, Merkur,…) in vseh bolje založenih trgovinah (Mercator, M-tehnika, Spar, Tuš, Leclerc, Fama,…).  

To spletno mesto uporablja piškotke, saj želimo s tem izboljšati vašo uporabniško izkušnjo. Z zaprtjem te pasice, s klikom na "Sprejmi" ali z nadaljnjim brskanjem po spletnem mestu se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi
Če želite izvedeti več ali izbrati vse ali nekaj piškotkov, kliknite tukaj.