Preprečevanje težavKaj lahko naredite, da preprečite težave z vlago?

Če imate v hiši težave s puščanjem vode, podtalnico, vdorom dežja ali slabo konstrukcijo, lahko privede do previsoke stopnje vlage. Te težave morajo biti rešene na primeren način.  Če ste izkušen mojster, lahko to storite sami, v nasprotnem primeru lahko pokličete specializiranega obrtnika. Boljša izolacija hiše lahko privede do slabše ventilacije, kar ruši ravnotežje vlažnosti zraka.

Če se težave v hiši pojavijo zaradi vodne pare, lahko s kombinacijo postopkov izboljšate ravnovesje vlage.

Uporabite Air Max odstranjevalec vlage

Proizvodi Air Max takoj pripomorejo k boljšem ravnovesju vlage v hiši tako, da odstranjujejo vlago v kleteh, omarah, garažah, počitniških prikolicah itd. kot tudi v bivalnih prostorih kot so spalnice, kuhinje, dnevne sobe, stranišča in kopalnice.

Uporabite Air Max odstranjevalec vlage, če želite postaviti napravo na nevidno mesto ali Air Max Ambiance odstranjevalec vlage, če želite postaviti napravo na vidno mesto.

Omejite količino vlage proizvedene v zaprtih prostorih

 • Veliko vlage se ustvarja pri sušenju perila. Pustite, da pralni stroj dokonča centrifugiranje in obesite perilo zunaj, če imate možnost.
 • Po tuširanju obrišite vrata in stene tuš kabine.
 • Med tuširanjem zaprite vrata kopalnice, med kuhanjem pa vrata kuhinje. To preprečuje širjenje vlage.
 • Med kuhanjem imejte vključeno napo ter redno pregledujte filter.
 • Vrata pomivalnega stroja naj bodo zaprta čim dlje, tudi po končanem programu. Kondenzacija (para) se postopoma ohladi in se pretvori v vodne kapljice znotraj pomivalnega stroja. Te kapljice gredo v odvodno cev.

 Poskrbite, da je dovolj ventilacije

 • Uporabljajte prezračevalnike, redno jih čistite in vzdržujte.
 • Med tuširanjem ali kuhanjem vedno puščajte vsaj delno odprto okno.
 • Vklopite ventilator, če ga imate.

 Dodatni nasveti

 • Zaradi kroženja zraka ne postavljajte pohištva direktno ob zunanje stene.
 •  Ne jemljite mokrih dežnikov v zaprte prostore, pustite jih zunaj, da se posušijo.
 • Primerno ogrevajte hišo, tako da se temperatura tudi ponoči ne spusti pod 15°C. Hladen zrak zadržuje manj vlage kot topel, zato se pri temperaturah nižjih od 15°C na oknih in vratih ustvarja vlaga. Poleg tega je potrebne veliko več energije, da se segreje vlažna hiša kot za vzdrževanje enotne temperature. 

Na splošno bi morali paziti kako delate z vodo. Ne tuširajte se predolgo, pomivalni stroj vklopite, ko je poln, vprašajte se ali je voda v grelniku še vedno dovolj topla za še eno skodelico čaja itd..

 

Moisture in home
To spletno mesto uporablja piškotke, saj želimo s tem izboljšati vašo uporabniško izkušnjo. Z zaprtjem te pasice, s klikom na "Sprejmi" ali z nadaljnjim brskanjem po spletnem mestu se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi
Če želite izvedeti več ali izbrati vse ali nekaj piškotkov, kliknite tukaj.