DVIGOVANJE VLAGEVzrok

Dvigovanje vlage se pojavlja predvsem v starejših domovih in je posledica slabih temeljev.  Zaradi kapilarnega efekta materiala temelji in stene vsrkavajo podtalnico. Takšna vlaga pogosto vsebuje soli, ki lahko naredijo veliko škodo na stenah.

Simptomi

Težave se najprej pojavijo na dnu stene. Tapete ali omet se odlepijo, barva se lušči, na steni se pojavijo rumene ali rjave lise. Včasih se na zunanji strani zida zaradi soli pojavijo puhasti beli madeži.

Kontrola problema

Najprej opravite vrtalni test, da izključite težave s kondenzacijo. Če je vrtalni prah moker in je v kombinaciji s katerim od zgoraj naštetih simptomov ste lahko skoraj prepričani, da imate težavo z dvigovanjem vlage. Posebej v primeru madežev zaradi soli je priporočljiv posvet s specializiranim podjetjem za injektiranje zidov. Vendar je to relativno draga rešitev.  Za rešitev težave so na voljo tudi proizvodi, ki jih lahko koristite sami. Če so težave omejene narave jih lahko rešite tudi tako, da notranjost zida premažete s tesnilnim premazom. 

 

Vlaga je povsod
Tehnologija "Piškotkov" (Cookie) nam pomaga, da vam lahko omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije ali pa si oglejte več informacij o piškotkih. Da, strinjam se