KONDENZACIJAVzrok

Sami proizvajamo visoko stopnjo relativne vlažnosti zaradi vlage, najpogosteje v kombinaciji s pomanjkanjem ventilacije in/ali nezadostnega ogrevanja.

Simptomi

Kondenzacija se nahaja predvsem na območjih z visoko proizvodnjo vlage in malo ventilacije kot so kopalnice ter prostor za sedežno garnituro v dnevni sobi; pogosto tam, kjer so visoke temperaturne razlike med zidom ali tlemi in zunanjim zrakom (običajno na severni in vzhodni strani) ali okrog toplotnih mostov. Običajno je prepoznavna po prisotnosti gob, ki uspevajo na tej »čisti« vlagi.

Samo vrtalni test lahko potrdi obstoj kondenzacijskih težav. Če je vrtalni prah suh ste lahko skoraj prepričani,da je porušeno ravnotežje vlažnosti in da obstaja problem s kondenzacijo.

Kontrola težave

Priporočljivo je boljše zračenje in ogrevanje prizadetega prostora. Ne pomikajte pohištva preblizu stenam, da lahko zrak kroži vmes. 

Poleg tega bo uporaba Air Max odstranjevalca vlage pripomogla pri ponovni vzpostavitvi ravnovesja vlage. Plesen ali glivice lahko odstranite z Air Max odstranjevalcem plesni.  

 

KONDENZACIJA
Tehnologija "Piškotkov" (Cookie) nam pomaga, da vam lahko omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije ali pa si oglejte več informacij o piškotkih. Da, strinjam se